Stiai ca Busteni este locul perfect pentru cateva zile de odihna în inima naturii? Atunci cand ai nevoie de o evadare de la aglomerația urbana, ce poate fi mai frumos decât un loc care sa vina la pachet cu toate? Busteniul e un mic oras montan, dar care îti ofera mari oportunitați de a descoperi noi zone minunate, de a te aventura în locuri pitoresti. Exista si oportunitatea de a te odihni savurând prospetimea aerului, profitând de câteva zile de refugiu si vizitand principalele atractii turistice in Busteni.
Creeaza-ti o aventura plina de emotii si privelisti minunate. Iata câteva obiective turistice in Busteni care nu te pot plictisi niciodata si care te vor impresiona cu siguranta prin frumusetea lor. Mai multe optiuni sunt puse la dispoziția oaspetilor de aici, atât pentru cei care prefera o odihna mai pasiva, cât si pentru cei care o vor mai activa: ciclism si sporturi montane, drumetii, parcuri si pârtie de ski.
Creeaza-ti o aventura plina de emotii, cu privelisti pe care nu ai crezut ca poti vedea în România. Iata câteva obiective turistice din Busteni care nu te pot plictisi niciodata si care te vor impresiona cu siguranța prin frumusetea lor. Mai multe optiuni sunt puse la dispozitia oaspetilor de aici – atat pentru cei care prefera o vacanta relaxanta, cât si pentru cei care doresc sa-si petreaca timpul activ (ciclism si sporturi montane, drumetii, parcuri, pârtie de ski).
Un loc plin de istorie, construit în stil Neo-românesc, un stil unic, care a contribuit esential pentru cultura mondiala, si e probabil cel mai amplu patrimoniu transmis. Castelul e împrejmuit de un parc deosebit, cu alei, fântâni arteziene si cascade.
Sa nu uiti si de interiorul castelului, de semineele din piatra alba ornamentate cu mozaicuri, vitralii, balustrade din lemn, care mai creeaza niste reminiscente ale trecutului. Castelul a gazduit multe expozitii pentru iubitorii artelor frumoase, unele din ele fiind cu lucrari realizate de marii pictori Pablo Picasso si Salvador Dali. Tot la castel poti afla istoria balconului transformat în dulap, si cum e posibil ca lemnul sa fie cusut. Îti poti savura ceaiul, cafeaua … sau vinul, aflându-va chiar la poalele muntelui Zamora.
Manastirea Caraiman, numita si ,,Poarta Bucegilor”, e un adapost pentru linistea sufletului. Istoria ctitoririi manastirii e una impresionanta. Legata de numele calugarului Gherontie Puiu, care povesteste cum Maica Domnului i-a aparut în vis, îndemnându-l sa ridice acest minunat lacas. Pe lânga faptul ca e un elogiu adus divinului, manastirea fascineaza prin faptul ca se afla în mijlocul unei privelisti superbe. La manastirea din Busteni vei mai gasi si o mica gradina zoologica, un magazin bisericesc si un loc de cazare.
Monumentul natural e spectaculos prin forma pe care o are, Sfinxul avandu-si originea numelui de la asemanarea lui cu Sfinxul egiptean. Formarea lui e datorata eroziunii eoliene(vântului) si ploilor. Este printre pricipalele atractii turistice in Busteni si un loc perfect de explorare pentru cei pasionați de hiking si rezistenti, acesta aflându-se la 2216m altitudine. Traseul nu e unul din cele mai usoare si trebuie sa te înarmezi cu puțina vointa înainte de a porni, însa efortul e rasplatit la final de peisajul magic. Totusi, exista variante mai usoare de a ajunge la el: fie folosind telecabina, fie prin a urca cu masina pana la Piatra Arsa, iar ulterior mergand pe jos pentru 30-40 de minute. Sfinxul din Bucegi apare si în filmele Dacii(1967), Haiducii lui Saptecai (1971).
Unul din cele mai valoroase monumente ale orasului Busteni, aflata în Cartea Recordurilor Guiness(2013), drept monumentul aflat la cea mai înalta altitudine din lume(2291m deasupra marii). Privelistea panoramica de acolo te lasa fara suflare. Crucea a fost consacrata eroilor neamului, care au luptat în Primul Razboi Mondial. E într-adevar o marturie a trecutului prin rezistenta de care a dat dovada de-a lungul timpului. Dupa cum se afirma în putinele documente ramase despre monument, se crede ca a fost construit din elemente metalice de la podurile distruse în Primul Razboi Mondial.
Un alt loc fenomenal, unde trebuie sa consumi minim o ora de relaxare. Traseul este unul usor de parcurs, ia aproximativ 30 de minute si chiar merita sa contemplezi frumusețea naturii odata ajuns acolo. Se spune ca zona este foarte benefica si pentru sanatate, mulți practicând turismul medical pentru a beneficia de aerul cu ,,proprietati magice”. Cascada Urlatoarea e unul din cele mai superbe atractii turistice din Busteni, pe care nu ai cum sa o ratezi daca îti doresti o avalansa de energie si o experienta de neuitat. Cu siguranta vei reveni acasa cu bateriile reîncarcate, dar si cu legende interesante despre acest loc.
Nu uita sa treci pe lista de optiuni si Parcul Kalinderu. Statiunea te asteapta, oferindu-ti posibilitatea sa te delectezi cu un un peisaj de poveste. Exista si o diversitate de servicii pe care le pune la dispozitie: ski, snowboarding, tiroliana, restaurante, servicii de parcare. Unul din cele mai mari avantaje este ca parcul e dotat cu instalație nocturna, deci daca vrei sa te distrezi nu doar în timpul zilei, o poți face si noaptea. Parcul funcționeaza pe perioada de iarna, dar si pe cea de vara. Te poti bucura de o pârtie pentru începatori, baby schi, o pista tubbing, o banda de transport tubbing si schi, un carusel pentru copii si tobogan. Pârtia mai are 200 locuri de parcare si un bar.
Casa Bucegi
Bulevardul Libertatii 103
Busteni 105500
Tel.: +40 724 560 848
office@casabucegi.ro